Hogyan használják ki a ter­roristák a bevándorlási hullámot?

Ülésnap Felszólalás Felszólalás dátuma Felsz./videó idő Napirendi pont
260 156-158 2017.11.20. 1:48  155-164

ELNÖK: Köszönöm, Fazekas miniszter úr. Tisztelt Országgyűlés! Tilki Attila, a Fidesz képviselője, azonnali kérdést kíván feltenni a külgazdasági és külügyminiszterhez: „Hogyan használják ki a ter­roristák a bevándorlási hullámot?” címmel. A miniszter úr halaszthatatlan közfeladat ellátása miatt válaszadásra Magyar Levente államtitkár urat jelölte ki. Kérdezem képviselő urat, elfogadja‑e a válaszadó személyét.

DR. TILKI ATTILA (Fidesz): Igen, köszönöm, elnök úr.

ELNÖK: Jelzi, hogy igen. Tilki Attila képviselő urat illeti a szó.

DR. TILKI ATTILA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Komolyan vehető politikus ma már talán nem vitatja, hogy a bevándorlási válság a legsúlyosabb kihívás, amivel az Európai Uniónak a megalakulása óta szembe kell néznie. Sajnos az is világos, hogy a brüsszeli bürokraták még mindig nem értik azt, hogy az európaiak nem akarnak évente százezerszámra bevándorlókat fogadni és eltartani.

A társadalmi feszültségek mellett a bevándorlás ugyanakkor nagyon komoly biztonsági kockázatot is jelent. Az elmúlt két évben több mint húsz terrortámadás történt Európában, amelyek mögött minden esetben, kivétel nélkül első- vagy másodikgenerációs bevándorlók álltak.

Az, hogy a nemzetközi koalíció a közelmúltban jelentős sikereket ért el az Iszlám Állam nevű barbár terrorszervezet ellen, felszabadítva az általa korábban birtokolt területek közel 90 százalékát, csak tovább fokozza ezt a veszélyt. A terroristák nem tudnak tovább harcolni, menniük kell, és hova máshova menekülnének, mint Európába, ahol tárt karokkal fogadják őket. A Soros-terv felelőtlen brüsszeli támogatása épp ezeket a terroristákat is a nyakunkra hozza.

Tisztelt Államtitkár Úr! A helyzet minden korábbinál veszélyesebb. Ha az Unió nem tesz végre eredményes lépéseket határai megvédése érdekében, Európa maradék biztonsága is romba dőlhet, és félő, hogy a közeljövő híradásai újabb európai terrorista merényletekről és újabb ártatlan áldozatokról fognak szólni. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Ülésnap Felszólalás Felszólalás dátuma Felsz./videó idő Napirendi pont
260 162 2017.11.20. 1:06  155-164

DR. TILKI ATTILA (Fidesz): Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Országgyűlés! Ugyanazok, akik két éve azt mondták, hogy a bevándorlás álprobléma, akik egy éve azt mondták, hogy nincs és nem is lesz semmilyen kötelező kvóta, akik hónapok óta azt szajkózzák, hogy nincs Soros-terv, pedig évek óta fent van az interneten egy Soros által írt cikkben (Mirkóczki Ádám: Veled együtt!), ugyanezek az elmúlt napokban mindent megtettek, hogy letagadják az Európai Parlament múlt csütörtöki határozatát, amely felhatalmazta Cecilia Wikström liberális képviselőt, hogy egyeztetést kezdjen a felső létszámkorlát és időkorlát nélküli, kötelező betelepítésről.

Wikström asszonynak két hete maga Soros György tartott eligazítást Brüsszelben, amit a képviselő internetes csatornájára feltöltött fénykép is igazol. De aki számolatlanul, ellenőrzés nélkül engedi be a bevándorlókat, annak akkor is vállalnia kell majd a felelősséget, amikor a közéjük vegyült terroristák Európa polgáraira rontanak. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

ELNÖK: Köszönöm szépen, Tilki Attila képvi­selő úr. Válaszadásra megadom a szót Magyar Levente államtitkár úrnak. (Korózs Lajos: Nem is volt kérdés!)

MAGYAR LEVENTE külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Való igaz, hogy az illegális bevándorlók között terroristák áramlottak Európába az elmúlt években, a mai napig nem tudjuk, hogy milyen számban, és ezek az emberek éppen hol tartózkodnak, mire készülnek. Azonban az elmúlt évek terrorfenyegetettsége, terrorcselekményei, az a több mint háromszáz halálos áldozat, akiket ezek a cselekmények követeltek, és az a több mint 1300 sebesült, akik ottmaradtak az utcákon vérbe fagyva a támadások után, a bizonyíték arra, hogy Európa minden korábbinál nagyobb kihívással néz szembe a II. világháború óta biztonsági tekintetben.

Gondoljunk arra, tisztelt képviselő úr, hogy a megakadályozott terrorcselekmények száma mekkora lehet, ha a sikeresek ilyen nagyszámúak. Huszonhét terrortámadást szenvedett el Európa 2015 novembere óta. Tavaly volt az évfordulója a párizsi terrortámadásnak, ahol 130 embert mészároltak le. Azzal kapcsolatban konszenzus van biztonságpolitikai körökben, hogy a megakadályozott terrorcselekmények, támadások száma sok százszorosa azokénak, amelyek sikerrel járnak. Egy folyamatos, iszonyatos erőfeszítésbe kerül az európai bűnüldöző szerveknek, polgári és katonai biztonsági szerveknek az, hogy megakadályozzák, hogy Európában tovább romoljon a biztonsági helyzet.

Örömmel állapíthatjuk meg, hogy Magyarország mindebből kimaradt, annak köszönhetően, hogy bátran szembement az európai politikai elvárásokkal a tekintetben, hogy engedjük be a migránsokat. Magyarország nem engedi be a migránsokat, Magyarország falat épített a déli határon. Közel egymilliárd eurót költött, minden más uniós tagállamnál nagyobb pénzt arra, hogy megvédje az országot. Ezért folytatjuk a nemzeti konzultációt, hogy felhatalmazást kérjünk a polgároktól ennek a politikának a továbbvitelére annak érdekében, hogy ezek a borzalmas események a jövőben is elkerüljék hazánkat. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

ELNÖK: Köszönöm, államtitkár úr. Viszonválaszra megadom a szót képviselő úrnak.

(14.00)

ELNÖK: Köszönöm szépen, Tilki Attila képvi­selő úr. A viszonválasz megilleti Magyar Levente államtitkár urat is.

MAGYAR LEVENTE külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár: Valóban, tisztelt képviselő úr, nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy az ellenzék milyen felelőtlenül viselkedik azzal kapcsolatban, hogy amikor arra kívánjuk felhívni a magyar lakosság figyelmét, hogy koordinált politikai akciók zajlanak annak érdekében, hogy Magyarországra immár korlátlan számban telepítsenek be illegális migránsokat, akkor ezeket a tájékoztatásokat bagatellizálni törekszenek, olyan fényben kívánják ezeket bemutatni, mint amelyek nem megalapozottak, mint amelyek nem bizonyítottak. Ugyanakkor írásos bizonyítékokkal rendelkezünk arra vonatkozóan, hogy ilyen tervek léteznek.

Egy koordinált gazdasági és politikai akció keretében ennek a végrehajtására készülnek többek között az európai uniós központi szervek. Ahogyan a múlt héten láttuk, az Európai Parlament meg is szavazott egy olyan indítványt, amely azt irányozza elő, hogy korlátlan, felső korlát nélküli kötelező betelepítés történne többek között Magyarországra is. Ezt a balliberális képviselők megszavazták.

A Jobbiknak meg felelőtlennek tartom azt a politikáját, hogy a Soros-tervet bagatellizálni kívánják, hiszen Magyarországot, a magyar választópolgárokat sodorják ezáltal veszélybe. Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

2018-01-07T13:12:32+01:00