Günther Oettinger költségvetési felelős uniós biztos látogatása

A Bizottság a 2020 utáni többéves pénzügyi keretre (MFF) vonatkozó javaslatait várhatóan 2018. május 29-én hozza nyilvánosságra. Günther Oettinger költségvetésért felelős uniós biztos elképzelései szerint az Európai Tanácsban még 2018-ban megszületne a megállapodás a 2020 utáni keret tartalmi elemeire vonatkozóan a tagállamok között, és így a 2019 tavaszi európai parlamenti választások előtt az Európai Parlament jóváhagyásával elfogadásra kerülhetne az új uniós költségvetés. Ennek érdekében a Bizottság még a javaslat május végi megjelenését megelőzően megállapodást kíván elérni egyes részkérdésekben. A tagállami prioritások megismerése céljából Oettinger uniós biztos úr megkezdte a bilaterális egyeztetéseket, Magyar szempontból kedvező, hogy Oettinger előzetesen számos kérdésben a magyarhoz közelálló álláspontot fogalmazott meg (alulról építkező tervezés, a főösszeg emelése, a hagyományos politikák forrásainak megőrzése stb.) Dr. Hörcsik Richárd zempléni fideszes képviselőtársam az Európai ügyek Bizottságának elnöke hansúlyozta, hogy Magyarország számára a közös agrárpolitika, a vidéki térségek fejlesztése és az oktatáspolitika kiemelkedő jelentőséggel bír.

A költségvetési bizottság alelnökeként vettem részt Günther Oettinger költségvetésért felelős uniós biztos magyarországi látogatásán.

Parlament

  • “Hadd menjek, Istenem, mindig feléd,

“Hadd menjek, Istenem, mindig feléd,

“Hadd menjek, Istenem, mindig feléd, Fájdalmak útjain mindig feléd! Ó, sok keresztje van, de ez az én utam, Mert hozzád visz, Uram, mindig feléd”

  • Ülésezik a Bevándorlásellenes Kabinet, amelynek mai ülésére meghívtuk Pásztor István…

Ülésezik a Bevándorlásellenes Kabinet

Ülésezik a Bevándorlásellenes Kabinet, amelynek mai ülésére meghívtuk Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét, Kontrát Károlyt, a BM, Menczer Tamást, a KKM államtitkárát, Fejsztámer Róbertet, Magyarkanizsa polgármesterét, valamint Lackó Róbert migránsügyi koordinátort, hogy számoljanak... Továbbiak

  • „“Az ember nem tud mindent szavakkal, de mindent tud a szívével.” ( Márai Sándor)” megtekintése

Parlamenti felszólalás 2019. november 18

Mifelénk úgy mondják az ellenzék viselkedésére - aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók!Lejátszhatod a videót

Parlamenti felszólalás 2018. június 28-kétperces felszólalás

Lehet durrogtatni frázisokat a földről meg minden hülyeségről, de az embereknek az számít, hogy valaki hiteles vagy nem hiteles. És ha demagóg lózungokat mondogatunk, attól még nem veszik

Parlamenti felszólalás 2018. október 17

A 2017. évi központi költségvetés végrehajtása a jogszabályi előírásoknak megfelelően történt, a hiány és az államadósság törvényi előírásokkal összhangban alakult. A felszólalás szövege: DR. TILKI ATTILA (Fidesz):

Parlamenti felszólalás 2018. június 28

Egy olyan térségnek vagyok az országgyűlési képviselője, amely a legtávolabb található Budapesttől, 88 kistelepülés van a választókörzetemben, és a 88-ból mindössze négy pici város. A felszólalás szövege: DR.

A költségvetési bizottság alelnökeként vettem részt Günther Oettinger költségvetésért felelős uniós biztos magyarorszá…

Közzétette: Dr. Tilki Attila – 2018. február 2.

2018-02-02T22:50:48+01:00