Sehol sem fognak önkormányzatot felszámolni

Sikeres nemzetállamok nélkül nincs sikeres Európa, sikeres Európa nélkül nincs sikeres világ, sikeres városok sincsenek sikeres falvak és sikeres családok nélkül – jelentett ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Veszprémben, a Megyei Jogú Városok Szövetségének 51. közgyűlésén, hozzátéve, “számunkra Magyarország az első”.

“Nektek is személyesen részt kell vállalni és segítenetek kell abban, hogy a magyar emberek meg tudják védeni Magyarországot” – szólította meg a jelen lévő polgármestereket a kormányfő.

A migráció ügyéről szólva arra hívta fel a figyelmet, hogy az ENSZ is foglalkozik a világméretű migráció kérdésével, ami jelzi: nem magyar, még csak nem is európai ügyről van szó.

Hosszan beszélt arról, hogy a sokszínűség szerinte nem érték, hanem tulajdonság, és attól, hogy valami színes, sokszínű, még nem értékesebb annál, mint ami nem az.

“Nem akarunk sokszínűek lenni úgy, hogy összekevernek bennünket (…) másokkal”, “olyanok akarunk lenni, mint amilyenek 1100 éve itt, a Kárpát-medencében lettünk” – jelentette ki a miniszterelnök.

A migrációt veszélyes, rossz dolognak nevezte, amelyben Magyarország nem akar részt venni. Ezt pedig ki is kell mondani – folytatta -, ellenkező esetben ugyanis a nemzetközi viták, a “diplomáciai ravaszságok” “el fognak bennünket téríteni”, és “elveszítjük a jövőnket is”. “Végre van jövőnk, van mit megvédeni” – hangoztatta.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a magyar vidék fejlesztése a nagyvárosok fejlesztése nélkül nem lehetséges. A vidéket csak virágzó megyei jogú városokkal lehet felemelni, ha ugyanis a városok gyengék, a falvak is azok – fogalmazott.

A kormányfő jelezte, hogy a Modern városok program után nagyjából kidolgozták a “középvárosok” fejlesztési programját is, majd a “fejlesztési vonatra” rá kell kapcsolni a “falvak szerelvényét” is. A Modern városok programot jellemezve azt mondta, hogy “a mi életünkben ilyen fejlesztés még nem volt”.

A megyei jogi városok mindenkori polgármestereit méltatva megjegyezte: közülük gond nélkül összeállítható lenne akár egy kormány is.

Azt kérte ugyanakkor az önkormányzati vezetőktől, csak olyan fejlesztést kérjenek, amelynek a fenntartásáról tudnak gondoskodni, hogy ne adósodjanak el. Az önkormányzati adósságkonszolidációról szólva a pénzügyi stabilitás megőrzését sürgette, mert “nem lesz többet Budán kutyavásár”.

Orbán Viktor egyúttal álhírnek, marhaságnak minősítette azokat az információkat, amelyek szerint a mai kormány változást tervezne az önkormányzati világban. Kijelentette: a rendszer alkotmányos fundamentumai szilárdak, nem látja okát, hogy ezekhez hozzányúljanak. Sehol sem fognak önkormányzatot felszámolni, minden településnek lehet helyhatósága, még annak is, ahol csak négyen élnek – nyomatékosította.

Szólt arról is: már az ellenzék sem vitatja, hogy az ország fejlődik, de az elmúlt nyolc év eredménye – utalt az európai uniós forrásokra – a magyar embereknek köszönhető, nem másnak. Az EU-ból érkező pénzről szólva a miniszterelnök arra hívta fel a figyelmet, hogy a források egy tekintélyes része vissza is kerül, “sőt valójában keresnek rajtunk” azok, akik a pénzt adják, azzal együtt, hogy összességében Magyarország sem jár rosszul.

Az ország helyzetét elemezve közölte azt is: már “kezdünk jól kinézni”, de ha elnyerik a választók bizalmát, akkor a kormány 2018-2022 között elvégzi azt a munkát, amelynek eredményeképpen négy év múlva “Magyarország jól fog kinézni”.

A kormányfő a tanácskozáson a veszprémieknek azt ígérte, hogy megépül az aranyos-völgyi viadukt és az új uszoda.

(MTI)

Emlékezzünk közösen 1848 hőseire március 15-én!

2018 március 5, hétfő|0 Comments

https://www.facebook.com/kormanyzat/videos/1870166816389363/ Családi programok a budai várban, zászlófelvonás és 14 órától díszünnepség a Kossuth téren, beszédet mond Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke. Mindenkit szeretettel várunk!

Méz sajtótájékoztató Nyíregyházán

2018 február 13, kedd|0 Comments

Az Európai Parlament napirendjén nagy érdeklődéssel szerepel a méhész ágazat helyzetével foglalkozó Méz-jelentés. A jelentés előterjesztője Erdős Norbert, a Fidesz európai parlamenti képviselője. Magyarország számára különösen fontos ez a kérdés, hiszen Spanyolország

Sehol sem fognak önkormányzatot felszámolni

2018 február 9, péntek|0 Comments

Sikeres nemzetállamok nélkül nincs sikeres Európa, sikeres Európa nélkül nincs sikeres világ, sikeres városok sincsenek sikeres falvak és sikeres családok nélkül - jelentett ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Veszprémben, a Megyei

Polgári Bál Nyírbátorban

2018 február 4, vasárnap|0 Comments

Bennünket magyarokat is nagy előszeretettel támad a külső és belső ellenség. Ezért is ad különleges erőt az immár nyolcadik alkalommal megrendezett Polgári Bál Nyírbátorban. Köszönjük a térség fideszeseknek Dr. Rizsák Ildikónak és Dr. Simon

A KDNP Önkormányzati tanácsának országos konferenciája

2018 február 3, szombat|0 Comments

A KDNP ülésén és országos konferenciáján vettem részt Máriapócson. KDNP https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1580950435354979.1073742862.137070066409697&type=1&l=d4e526bd9a

Hivatalosan a Fidesz képviselője lettem

2018 január 17, szerda|0 Comments

Választás 2018 https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1555074051275951.1073742847.137070066409697&type=1&l=9f52824edd

Nekünk Magyarország az első

Orbán Viktor egyúttal álhírnek, marhaságnak minősítette azokat az információkat, amelyek szerint a mai kormány változást tervezne az önkormányzati világban. Kijelentette: a rendszer alkotmányos fundamentumai szilárdak, nem látja okát, hogy ezekhez hozzányúljanak.

Sehol sem fognak önkormányzatot felszámolni, minden településnek lehet helyhatósága, még annak is, ahol csak négyen élnek – nyomatékosította.

Választás2018

Keleten a helyzet változott

Lakossági fórum Beregsurányban

Lakossági fórum Beregdarócon

Falugyűlés Tunyogmatolcson

LUNGO DROM konferencia Kisvárdán

2018-02-09T16:32:04+00:00