Méz sajtótájékoztató Nyíregyházán

Az Európai Parlament napirendjén nagy érdeklődéssel szerepel a méhész ágazat helyzetével foglalkozó Méz-jelentés. A jelentés előterjesztője Erdős Norbert, a Fidesz európai parlamenti képviselője.

Magyarország számára különösen fontos ez a kérdés, hiszen Spanyolország és Románia után a harmadik legnagyobb mézelőállító ország az EU-ban. Megyénk a 2. legnagyobb mézelőállító az országban és minden 10. méhész Magyarországon, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei. A jelentéstervezet több olyan javaslatot is tartalmaz, amely a 20 ezer főre becsült magyar méhésztársadalom számára is fontos. Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) szintén támogatja a javaslatot. Az egyesület elnöke, Bros Péter úr az elmúlt hetekben két alkalommal kiállt kormányzati sajtótájékoztató keretében, hogy ennek a maguk részéről hangot is adjon. Erdős Norbert vállalta, hogy országjáró sajtótájékoztatót tart, aminek a keretében minden megyében a megyei média számára tájékoztatást nyújt az eredményekről. „Ha kipusztulnak a méhek, az emberiségnek négy éve marad, mivel méhek nélkül minden növényi eredetű táplálék és a természeti környezet nagy része eltűnne a Földről.” /Albert Einstein/

„Ha kipusztulnak a méhek, az emberiségnek négy éve marad, mivel méhek nélkül minden növényi eredetű táplálék és a természeti környezet nagy része eltűnne a Földről.

Sajtótájékoztató

Az Európai Parlament napirendjén nagy érdeklődéssel szerepel a méhész ágazat helyzetével foglalkozó Méz-jelentés. A…

Közzétette: Dr. Tilki Attila – 2018. február 13.

2018-02-19T09:30:29+00:00