Miniszterelnöki bejelentés megyénkben

Orbán Viktor

Újabb fejlesztéseket jelentett be a kormány és a Rosenberger

A Rosenberger Magyarország Kft. újabb milliárdos magyarországi fejlesztésben gondolkodik. A családi tulajdonban lévő, jármű- és elektrotechnikai eszközöket gyártó német cég Jászárokszálláson és Nyírbátorban működtet üzemcsarnokot. A jövőben a vállalkozás további fejlesztést tervez, erről Orbán Viktor miniszterelnök és a Rosenberger tulajdonosa, Peter Rosenberg tett hivatalos bejelentést hétfőn Nyírbátorban.

rosenberger

– A Rosenberger Magyarország Kft. nyírbátori gyáregységének megépítéséhez a magyar kormány 858 millió forint támogatást biztosított. Hazánkban két településen van jelen a cég, Jászárokszálláson és Nyírbátorban. A tulajdonos komoly tempót diktál, mi pedig igyekszünk tartani a lépést – utalt az újabb hatmilliárdos fejlesztés tényére Orbán Viktor. Magyarország miniszterelnöke hozzátette: a kormány szereti azokat a családi vállalkozásokat, akik bővítenek és ezzel párhuzamosan hosszú távra terveznek.

rosenberg12

– A német ipar mindig is pozitív példaként lebegett a szemünk előtt. Gondoljunk csak arra, ahogyan a második világháború után „porig rombolták” a gazdaságukat, ám ők újra felépítették magukat. A hazai gazdaság is így állt a lábára a kommunista rendszer összeomlása után – fogalmazott Orbán Viktor, aki kihangsúlyozta a családi vállalkozások szerepét, hiszen, ahogy fogalmazott, a magyar gazdaság teljesítményének a felét ezek a cégek adják.

– A célunk az, hogy a magyar emberek hatvan százaléka magyar tulajdonban lévő cégeknél dolgozzon. 2017-ben a beruházások volumene 17 százalékkal nőtt, 4 százalékkal bővült a gazdaság, és azt gondolom, hogy 2018-ban is is tudjuk ezt a négy százalékot tartani – szolgált számadatokkal a miniszterelnök, majd a bejelentésen jelen lévő dolgozókhoz szólt.

rosenberg123456788

– Egy nagyobb befektetésért óriási harc előz meg. Ekkor a tulajdonos mérlegel, s azt az országot választja, ahol biztosított a képzett és motivált dolgozó. A Rosenberger eddigi fejlesztései és a jövőbeni tervei is bizonyítják, önök itt világszínvonalú munkát végeznek – emelte ki a nyírbátori dolgozók szerepét Orbán Viktor, aki előre is tekintett akkor, mikor a munkanélküliségi rátáról beszélt.

– A régióban még mindig kilenc százalékos a munkanélküliség, amit személy szerint még mindig soknak tartok, még úgy is, hogy 2010 előtt ez a szám húsz százalék fölötti volt. Erre megoldást kell találnunk. A magyar kormány annak, aki dolgozni akar, a jövőben is szeretne tisztességes munkát biztosítani. Az elmúlt 8 esztendőben 750 ezer új munkahelyet már létre is hoztunk. Amit azonban elértünk, azt meg is kell, meg is akarjuk védeni, gondolok itt a gazdasági eredményeinkre és a határainkra – nyomatékosított Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

– Az 1998-ban alakult, jászárokszállási központtal működő Rosenberger Magyarország Kft. egy 3,2 milliárdos beruházás keretében tavaly adta át nyírbátori üzemét. Azóta folyamatosan bővülnek a megrendelői igények, a versenyképességünk megtartása érdekében épp ezért szeretnénk még tovább fejlődni. Ehhez kitűnő alapot biztosít a magyar kormány támogatása és a magyar dolgozóink világszínvonalú munkája – mondta a nyírbátori eseményen Peter Rosenberg, a Rosenberger német tulajdonosa. Beszédében elhangzott: a vállalat saját szegmensében piacvezető, a világ több nagyvállalatának szállít be bizonyos jármű- és elektrotechnikai eszközöket. A cégnek köszönhetően 400 fővel bővült a térségben a foglalkoztatottak száma.

Orbán Viktor

– Léleknyomasztó, húsz százalékos munkanélküliség sújtotta 10 éve ezt a térséget, most pedig ott tartunk, hogy aki akar, az ma Magyarországon tud dolgozni – fogalmazott a nyírbátori bejelentés alkalmával dr. Simon Miklós. Az országgyűlési képviselő kiemelte: az álom valósággá vált, a munkanélküliség mértéke mára a harmadára csökkent.

– 2010 óra hétezer új munkahely jött létre térségünkben, ebből háromezer a közfoglalkoztatásban, négyezer pedig a versenyszférában – említette dr. Simon Miklós, aki beszédében kitért két korábbi nyírbátori beruházásra, így szólt a dán Coloplast és a német Diehl Aircabin Hungary Kft. korábbi fejlesztéseiről is.

– Nem igaz, hogy a kormány nem támogatja Nyírbátort. Hamarosan bővül az ipari park, folytatódnak az útfejlesztések, így megújul a várost és az M3-as autópályát összekötő 4105-ös út is – hozott néhány példát az országgyűlési képviselő.

http://www.szon.hu/miniszterelnoki-bejelentes-megyenkben/3793285

Közel hatmilliárd forint értékű beruházást jelentett be Nyírbátorban Orbán Viktor miniszterelnök

Információnk szerint a kormányfő ezt követően Nyírbogátra látogat, és a nap során tárgyalásokat folytat Nyíregyházán dr. Kovács Ferenc polgármesterrel is.

Sajtószemle

2018-03-12T13:45:10+01:00