Loading...
Parlamenti munka 2018-11-15T21:56:02+01:00

Parlamenti munkám

Legfontosabb képviselői feladatomnak az ország egyik leghátrányosabb térségében élő emberek képviseletét és életük elviselhetőbbé tételét tartom. Minden lehetséges módon támogatom azt, hogy ezen a vidéken élők is kapjanak lehetőséget arra, hogy dolgozzanak, tanuljanak, vállalkozzanak. Fontos, hogy fiataljainknak legyen perspektívája a szabolcs-szatmár-beregi térségben, itthon.

Képviselői mandátum

2006. április

Először indultam országgyűlési választásokon, a Fidesz–KDNP közös megyei listájának tizenegyedik helyén, s a megye 10. számú egyéni választókerületében. Az első fordulóban 46 százalékos támogatottsággal öt jelölttársamat megelőzve a második fordulóban elért 51,6 százalékos eredményével egyéni parlamenti képviselői mandátumot szereztem. Az ellenzéki Fidesz-frakció önkormányzati és jogi kabinetjének munkájában vettem részt. Szatmár-Bereg képviselőjeként gyakran interpelláltam, vagy intéztem kérdést kormányzati tisztségviselőkhöz. Egyebek mellett szót emeltem a vasúti szárnyvonalak önkormányzati kezelésbe adása ellen, a kisposták lehetetlen feltételekkel való vállalkozásba adását és a falugazdász-hálózat ellehetetlenítését is.

2010. április

Az országgyűlési választásokon országosan is az egyik legnagyobb győzelmet sikerült elérnem az itt élők jelentős többségének támogatásával, mivel már az első forduló során megszereztem a voksok 64,8 százalékát. A kormánypárti Fidesz-frakció tagjaként négy év alatt közel húszszor szólaltam fel, majd minden esetben a két perces észrevételek lehetőségével élve.

2014. április

Az országgyűlési választás az egyéni képviselői helyek csökkenésével végrehajtott választókerületi összevonások és határmódosítások után a vásárosnaményi (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 4. sz.) kerületben indultam. Ami ma 88 településből álló vállasztókerület. A voksok 52,9 százalékát sikerült megszereznem. Az akkori megbizatásom még nem ért véget és törekszem arra, hogy  a továbbiakban is folytathassam megkezdett munkám az térségben élő emberekért.

 Tisztségeim

2010 -től Külügyi Bizottság tagjaként dolgozom. 2014. május 6-ai átalakulástól a Költségvetési Bizottság egyik kormánypárti alelnöke lettem.

Európa Tanács képviselőtagság

Ebben a ciklusban több munkát vállaltam nemzetközi szervezetekben. Az Európa Tanács PKGY-ben helyettes tagként, valamint a testület kulturális bizottságában is dolgozom. Az öt magyar főből álló KEK Parlamenti Delegációban, valamint két bizottságában (politikai és belügyi) viszont már „rendes” tagként. Az interparlamentáris kapcsolatépítésnek is aktív résztvevője vagyok; egy (macedon) kétoldalú képviselői csoportban az elnöki, további háromban (azerbajdzsáni, délkelet-európai, török) alelnöki tisztet töltök be, míg hat, többnyire balkáni országokkal foglalkozó csoportban egyszerű tagként dolgozom.

Európa Tanács

Interpellációk, felszólalások

Felszólalásaimban is igyekszem a választókerületemben élők érdekeit képviselni. Nem csupán mandátumommal teszem hozzá a magamét a magyar emberek érdekeihez, hanem a térségi problémákra is felhívom a figyelmet. Fontos számomra, hogy a vidéki emberek gondjai is megoldásra találjanak, hiszen nem egyformák a feltételek az ország minden részén. Kelet-Magyarország mindig is hátrányosabb helyzetben volt, mint például a Dunántúl, vagy a főváros térsége. Minden eszközzel támogatom a választókerületemben élő emberek életminőségének fentarthatóságát és fejlődését.

Magyarország sorsa, fejlődése a magyar emberek kezében van. A parlamentnek pedig az a feladata, hogy a közös akaratot figyelembe véve hozzon olyan intézkedéseket, amely előre viszi az országot egy biztonságos és élhető jövő felé.

Interpellációk, felszólalások

 • “Hadd menjek, Istenem, mindig feléd,

  “Hadd menjek, Istenem, mindig feléd,

  “Hadd menjek, Istenem, mindig feléd, Fájdalmak útjain mindig feléd! Ó, sok keresztje van, de ez az én utam, Mert hozzád visz, Uram, mindig feléd”

 • Ülésezik a Bevándorlásellenes Kabinet, amelynek mai ülésére meghívtuk Pásztor István…

  Ülésezik a Bevándorlásellenes Kabinet

  Ülésezik a Bevándorlásellenes Kabinet, amelynek mai ülésére meghívtuk Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét, Kontrát Károlyt, a BM, Menczer Tamást, a KKM államtitkárát, Fejsztámer Róbertet, Magyarkanizsa polgármesterét, valamint Lackó Róbert migránsügyi koordinátort, hogy számoljanak... Továbbiak

 • „“Az ember nem tud mindent szavakkal, de mindent tud a szívével.” ( Márai Sándor)” megtekintése

  Parlamenti felszólalás 2019. november 18

  Mifelénk úgy mondják az ellenzék viselkedésére - aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók!Lejátszhatod a videót

 • „“Az ember nem tud mindent szavakkal, de mindent tud a szívével.” ( Márai Sándor)” megtekintése

Parlamenti felszólalás 2019. november 18

2019 november 18, hétfő|0 Comments

Parlamenti felszólalás 2018. október 17

2018 október 18, csütörtök|0 Comments

Parlamenti felszólalás 2018. június 28

2018 június 29, péntek|0 Comments

Hogyan segít a kormány a kistelepüléseknek?

2017 december 4, hétfő|0 Comments

A devizahitel-károsultakról szóló politikai vitanap

2017 november 6, hétfő|0 Comments

Baltic Council

2017 június 25, vasárnap|0 Comments

A nyugdíjrendszerről szóló politikai vitanap

2017 június 6, kedd|0 Comments

Soros György Albániát is fel akarja forgatni

2017 május 29, hétfő|0 Comments

Parlamenti menetrend

Szeresd a hazát! Boldog leszesz, ha a férjfikor napjaiban e szavakat úgy fogod érthetni, úgy fogod érezhetni, mint kell. Hazaszeretet egyike a kebel tiszteletre legméltóbb szenvedelmeinek; de sok kívántatik, míg annak tiszta birtokába juthatunk.

Kölcsey Ferenc

Emberi tudomány legfőbb célja maga az ember. Ez a pont, mely körül minden vizsgálataink, törekedéseink kisebb-nagyobb körben forognak.

Kölcsey Ferenc

Egyedül a legnagyobb erő sem tehet mindent, mondhatnám, nem tehet sokat: egyesített erőknek pedig a lehetetlennek látszó is gyakran lehetséges. Mit ér egy csepp víz? De milliomonként egyesült cseppek megdöbbentő erőt fejtenek ki.

Kölcsey Ferenc