ec.europa.eu

Az Európai Bizottság is elismeri a magyar gazdaság teljesítményét a szerdán nyilvánosságra hozott, Magyarországról szóló 2020. évi országjelentésében.
👉A tanulmány leszögezi, hogy a magyar gazdaság uniós összevetésben kimagasló, 4 százalék feletti átlagos gazdasági növekedést ért el az elmúlt 4 év során, ráadásul a következő években is folytatódhat az uniós átlag feletti teljesítménye. A magyar gazdaság tavaly képes volt a nemzetközi és európai gazdasági lassulásnak is érdemben ellenállni, a növekedés fő mozgatórugója ugyanis a belföldi kereslet és a magas szintű beruházási aktivitás.
👉Az erőteljes bérnövekedés és a kedvező hitelfelvételi lehetőségek, köztük a tavaly júliusban indult babaváró hitelprogram az előttünk álló években tovább ösztönzik a fogyasztást és a beruházásokat.
👉A foglalkoztatás szintje újabb történelmi csúcsra emelkedett, a munkanélküliség a válságot megelőző szint alá esett, a bérek jelentős mértékben emelkedtek az elmúlt két évben.
👉Az adózás területén a Bizottság hangsúlyosabban elismeri a gazdaságfehérítő intézkedéseket, külön kiemelve az áfarés jelentős csökkentését és az áfabeszedés hatékonyságának javítását. A tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is elismeréssel szól az adórendszer egyszerűsítését célzó lépésekről,
ideértve az adónemek számának csökkentését, illetve egyes munkavállalói járulékok összevonását.
Itt elérhető a teljes jelentés:

ec.europa.eu

2020-02-27T19:31:55+01:00