Vidékfejlesztési tapasztalatokról egyeztettek Fehérgyarmaton

P1660586Rácz Katalin, az Agrárgazdasági Kutató Intézet tudományos segédmunkatársa, Dr. Kuczi Tibor, a Corvinus Egyetem egyetemi tanára, Kiss Márta, a Corvinus Egyetem Szociológia és Társadalompolitika Intézet oktatója keresték fel Szatmárt, hogy elsősorban gazdaságszociológia szempontok alapján tanulmányozzák a térséget.

 

Rácz Katalin, az Agrárgazdasági Kutató Intézet tudományos segédmunkatársa, Dr. Kuczi Tibor, a Corvinus Egyetem egyetemi tanára, Kiss Márta, a Corvinus Egyetem Szociológia és Társadalompolitika Intézet oktatója keresték fel Szatmárt, hogy elsősorban gazdaságszociológia szempontok alapján tanulmányozzák a térséget.

P1660581

Ennek részeként találkoztak Dr. Tilki Attilával, a térség országgyűlési képviselőjével, a Szatmár Leader Közhasznú Egyesület elnökével, valamint Bíró Zoltánnal, a Leader munkaszervezet vezetőjével. Az egyeztetésen megvitatták a Leader által nyújtott vidékfejlesztési lehetőségeket, kiemelt figyelemmel a turisztika térségbeli tapasztalataira. Szatmár gazdag épített és természeti látnivalókban, híres gasztronómiájáról,  kultúrájáról, azonban vannak hiányosságok, melyekben szeretne jelentős előrelépést elérni.

 

 

P1660584

„Kiemelt célunk annak felkutatása, hogyan tudnánk még inkább bekapcsolódni az ország turisztikai vérkeringésébe. Ebben két olyan szakember is segíteni tudja munkánkat, akik éppen a Szatmár Leader munkatársai.” – mondta Dr. Tilki Attila.

Az egyeztetésen elhangzott, hogy a jelenlegi Leader kör forrásának 57%-át gazdaságfejlesztésre fordítja. „Sikerült elérnünk, hogy nem csak az önkormányzatok, hanem a fehérgyarmati, a csengeri és a nagyecsedi vállalkozók is egyre többen nyújtanak be hozzánk pályázatokat.” – tette hozzá Bíró Zoltán.

2013-08-14T21:00:32+01:00