Az Európai Unió és tagállamai, és másrészről a SADC-GPM-államok közötti Gazdasági Partnerségi Megállapodás kihirdetéséről szóló törvényjavaslat általános vitája

Ülésnap Felszólalás Felszólalás dátuma Felsz./videó idő Napirendi pont
208 82 2017.03.21. 1:08  79-89

ELNÖK: Köszönöm szépen, államtitkár úr. Tisztelt Országgyűlés! Most a vezérszónoki felszólalásokra kerül sor. Megadom a szót Tilki Attila képviselő úrnak, a Fidesz képviselőcsoportja vezérszónokának. Parancsoljon, képviselő úr!

DR. TILKI ATTILA, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Az előttünk fekvő törvényjavaslat ismerős lehet, hiszen egy hónappal ezelőtt tárgyaltuk, akkor minden frakció támogatásáról biztosította a ter­vezetet. Egy pici pontosítást szeretnék tenni az ak­kor elhangzottakkal kapcsolatban, és remélem, hogy nem veszik ezt a tárgytól való elrugaszkodásnak.

(11.40)

De annak idején, egy hónappal ezelőtt, amikor tárgyaltuk, Mesterházy Attila képviselőtársam úgy fogalmazott, hogy a dél-afrikai baráti tagozat tagjaként is támogatja az előttünk fekvő törvényjavaslatot. Szeretném felhívni a figyelmét, hogy ilyen, hogy dél-afrikai baráti tagozat nincs, szubszaharai baráti tagozat van, aminek mind a ketten tagjai vagyunk. Remélem, ezzel nem vétettem a tárgytól való elrugaszkodás iránti kérés irányában.

Arra szeretném kérni önöket, hogy ismét erősítsük meg a javaslatot, amit már négy héttel korábban megerősítettünk. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

2018-01-07T16:02:11+01:00